جامع نیوز:یک عضو هیئت علمی دانشگاه هنر معتقد است که انقلاب اسلامی ایران سبب شد هنرمند حواسش به اوضاع پیرامونش باشد. اسماعیل بنی اردلان، نویسنده و استاد دانشگاه درباره وضعیت هنر پس از انقلاب اسلامی ایران گفت: هر انقلابی همراه خودش تغییر در بن مایه های فرهنگی و اجتماعی را در پی دارد. انقلاب اسلامی […]
جامع نیوز:یک عضو هیئت علمی دانشگاه هنر معتقد است که انقلاب اسلامی ایران سبب شد هنرمند حواسش به اوضاع پیرامونش باشد.
اسماعیل بنی اردلان، نویسنده و استاد دانشگاه درباره وضعیت هنر پس از انقلاب اسلامی ایران گفت: هر انقلابی همراه خودش تغییر در بن مایه های فرهنگی و اجتماعی را در پی دارد. انقلاب اسلامی ایران نیز به عنوان یک انقلاب مهم، تغییرات وسیعی را در سطوح مختلف به همراه داشت که یکی از این عرصه ها، هنر است.
وی با اشاره به هنر سینما گفت: به عنوان مثال در سینمای پس از انقلاب تغییرات وسیعی را به نسبت سینمای پیش از انقلاب شاهد بودیم. این تحولات را، هم از منظر تکنولوژی و پیشرفت فیزیکی و صنعتی سینما می توان مشاهده کرد و هم از نظر محتوایی.
دکتر بنی اردلان ادامه داد: سینمای پیش از انقلاب چیزی جز مضامین سطحی و مبتذل در خود نداشت در حالی که پس از انقلاب اسلامی شاهد بودیم که هنرمندان مشکلات اجتماعی را در سینما مطرح کردند و از این هنر به عنوان آیینه ای برای بازنمایی مشکلات جامعه بهره گرفتند.
این پژوهشگر هنر گفت: البته این موضوع در سال های اخیر کمی تغییر کرده و فیلم هایی را شاهدیم که تنها به خاطر گیشه ساخته می شوند و از مضمون و محتوا خالی هستند. این موضوع در جای خودش نیازمند بررسی است اما آنچه مهم است این است که پیکره اصلی سینما را چنین فیلم هایی تشکیل نمی دهند و انقلاب اسلامی ایران، هنرمندان از جمله سینماگران را به افرادی متعهد نسبت به وقایع جامعه شان تبدیل کرد.
وی تاکید کرد: این موضوع را در هنرهای تجسمی و تئاتر و سایر هنرها نیز شاهدیم به گونه ای که هنرمندان نقاش و مجسمه ساز با روحیه اجتماعی شان، انعکاسی از مشکلات جامعه شدند. انقلاب اسلامی ایران سبب شد هنرمند حواسش به اوضاع پیرامونش باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه هنر با بیان این که باید هنرجویان را به دانش درباره تمدن اسلامی مجهز کنیم، افزود: مسئله مهم این است که باید به مبانی هویت و تمدن اسلامی توجه شود. باید در کنار آموزش های تکنیکی که به دانشجوها داده می شود، پایه های تمدنی هنرجویان را تقویت کنیم. این کاری است که صورت نگرفته و به این دلیل است که می بینیم به مرور زمان، هیجانات متاثر از انقلاب فروکش کرده و در وادی تقلید یا تکرار می افتیم. باید بتوانیم با تسلط بر تاریخ و تمدنمان، از زاویه دید خودمان به عالم نگاه کنیم.