
جامع خبر:مدیرعامل ایرانسل درآمدهای دولت از محل پروژه ایرانسل طی ۹ سال گذشته را ۲۰۶.۹۱۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۴۰.۵۵۴ میلیارد ریال پرداخت مستقیم ایرانسل به دولت طی ۹ سال گذشته بوده است. به گزارش جامع خبر، علیرضا قلمبر دزفولی در نشست رسانهای به مناسبت نخستین سالروز بهرهبرداری از شـبکه […]
جامع خبر:مدیرعامل ایرانسل درآمدهای دولت از محل پروژه ایرانسل طی ۹ سال گذشته را ۲۰۶.۹۱۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۴۰.۵۵۴ میلیارد ریال پرداخت مستقیم ایرانسل به دولت طی ۹ سال گذشته بوده است.
به گزارش جامع خبر، علیرضا قلمبر دزفولی در نشست رسانهای به مناسبت نخستین سالروز بهرهبرداری از شـبکه نسل ۳ و ۴ ایرانسل، حق امتیاز صدور پروانه ۲G، ۳G و وایمکس، تسهیم درآمد، شمارهگذاری، خدمات اجباری عمومی، حق رگولاتوری، حق فرکانسهای واگذاری در باند GSM، حق فرکانسهای مایکروویو، هزینه اتصال متقابل، گمرک و عوارض، مالیات بر درآمد، مالیات تکلیفی، خطوط انتقال، هزینه برق، آب، گاز و انرژی و درآمدهای شرکتهای دولتی مخابراتی را از جمله پرداختیهای ایرانسل به دولت برشمرد.
تخصیص پیششماره ۰۹۰۳ به ایرانسل
وی از تخصیص رنج جدید پیششماره ۰۹۰۳ از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به ایرانسل خبر داد و افزود: به تدریج این پیششماره وارد بازار میشود.
ویژگیهای شبکه باندپهن ایرانسل
به گفته دزفولی، ایرانسل سال گذشته موفق به امضای توافقنامه ارتقای شبکه به نسلهای سه و چهار و بالاتر تلفن همراه در هفته دولت و راهاندازی شبکه نسل سوم به صورت آزمایشی شد و سوم شهریور ماه ۹۳ شبکه نسل سوم ایرانسل به صورت رسمی و تجاری پس از اخذ تاییدیه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راهاندازی شد و ارایه سرویس ۴G نیز به فاصله اندکی پس از راهاندازی رسمی ۳G برای اولین بار در کشور آغاز شد.
وی، درباره پوشش سرویسهای ۳G ایرانسل گفت: درحال حاضر بیش از ۴۲۷ شهر و دهستان و ۵۶ مسیر جادهای اصلی در تمامی ۳۱ استان کشور تحت پوشش ۳G هستند و پوشش سرویس ۴G نیز در بیش از ۸۲ شهر تکمیل شده است.
به گفته وی، درحال حاضر ۱۹ هزار سایت BTS نسل دو در شبکه ایرانسل وجود دارد و تعداد کل مشترکان نسلهای دو، سه و چهار به ۴۵ میلیون مشترک رسیده است و دو هزار و ۳۵۵ شهر و دهستان، ۸۵.۷ درصد از جمعیت و ۳۰ هزار و ۷۵۰ کیلومتر از جادهها را تحت پوشش قرار میدهد.
دزفولی افزود: شبکه نسل سه ایرانسل دارای چهار هزار و ۲۵۰ سایت است و ۱۲.۵ میلیون مشترک، ۴۲۷ شهر و دهستان و ۳۵.۸ درصد جمعیت را تحت پوشش قرار میدهد و ترافیک دیتای روزانه آن ۱۸۰ ترابایت است.
وی ویژگیهای شبکه نسل چهار ایرانسل را نیز برخورداری از یک هزار و ۷۵۰ سایت با یک میلیون سیمکارت USIM، ۸۲ شهر تحت پوشش، ۱۱.۶ درصد جمعیت تحت پوشش و ۲۰ ترابایت ترافیک دیتای روزانه برشمرد.
مدیرعامل ایرانسل، شبکه پهنباند ایرانسل را نیز دارای هفت هزار سایت پهنباند همراه و ثابت، ۱۳ میلیون مشترک پهن باند، ۴۲۷ شهر و دهستان تحت پوشش با ۲۳ میلیون گوشی هوشمند و ۳۰۰ ترابایت ترافیک دیتای روزانه عنوان کرد.
راهاندازی آزمایشی شبکه TD-LTE ایرانسل
دزفولی با اشاره به اینکه ایرانسل در اول شهریور ماه ۹۴ پروانه شبکه انتقال داده مبتنی بر بیسیم ثابت سراسری (TD-LTE) را دریافت کرد و دوم شهریور ماه ۹۴ نسبت به افتتاح آزمایشی آن اقدام کرد، گفت: در سال ۲۰۱۰ نخستین آزمایشهای میدانی شرکت اریکسون همراه با شرکت Reliance Industries در هند که طی آن به سرعت ۸۰ مگابیت بر ثانیه دست یافتند، صورت گرفت و در سال ۲۰۱۱، شرکت China Mobile با همکاری شرکت هواوی، سرویس LTE-TDD را در شش شهر چین به صورت آزمایشی راهاندازی کرد.
وی افزود: در سال ۲۰۱۲ سرویس LTE-TDD به عنوان سرویس نسل۴ توسط Soft Bank در ژاپن و در سال ۲۰۱۳ در آمریکا راهاندازی شد. همچنین در سال ۲۰۱۴ نخستین سرویس تجاری LTE-TDD در خاورمیانه و شرق آفریقا و در سال ۲۰۱۵ نخستین شبکه LTE – TDD در ایران توسط ایرانسل راهاندازی میشود.
دزفولی همچنین به افتتاح نخستین شبکه وایفای عمومی کشور و بهرهبرداری از شش هزارمین سایت ۳G/4G ایرانسل در روز گذشته با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد.
۷.۲ میلیارد اتصال تلفن همراه در دنیا
دزفولی درباره روندهای جهانی دیتا گفت: ۵۰ میلیارد دستگاه به صورت بیسیم به هم متصل خواهند شد و درحال حاضر ۷.۲ میلیارد نفر با خطوط تلفن همراه و یک میلیارد خانه با خطوط تلفن ثابت به هم متصل هستند.
وی افزود: در هر ۲۴ ساعت، ۲.۷ میلیارد دلار مبادلات مبتنی بر تجارت الکترونیک انجام و ۷۰۰ هزار کاربر جدید به کاربران اینترنت افزوده میشود. همچنین در همین زمان ۱۴.۴ میلیارد جستجو از طریق موتور جستجوی گوگل و ۱۹۷ میلیارد ایمیل در سراسر جهان ارسال میشود و ۲.۷ میلیارد عکس به اشتراک گذاشته و ۳۲۸ میلیون برنامه کاربردی دانلود میشود.
روند توسعه LTE در دنیا
مدیرعامل ایرانسل درباره روند توسعه LTE در دنیا گفت: در سال ۲۰۰۴ شرکت NTT DOCOMO ژاپن، LTE را به عنوان یک استاندارد بینالمللی در حوزه ارتباطات رادیویی پیشنهاد داد اما در سال ۲۰۰۷ بود که شرکت اریکسون سوئد و شرکت NTT DOCOMO ژاپن، به ترتیب سرعتهای ۱۴۴ مگابیت بر ثانیه و ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه با استفاده از LTE را مورد آزمایش قرار دادند.
وی ادامه داد: یک سال پس از این تاریخ بخش ارتباطات رادیویی ITU، ملزومات استاندارد سیستمهای نسل ۴ را تعریف کرد و در سال ۲۰۰۹ شرکتهای نوکیا زیمنس (NSN) و LG با مشارکت یکدیگر اولین تست کامل (End-to-End) عملکرد LTE را با موفقیت انجام دادند.
به گفته دزفولی، نخستین شبکه LTE در دسترس عموم در جهان، در سال ۲۰۰۹ توسط Teliasonera و اریکسون به عنوان اپراتور پیشرو در شهرهای استکهلم و اسلو، راهاندازی شد و نخستین سرویس GPRS (اینترنت همراه ۲G) به صورت تجاری، پیش از این در سال ۲۰۰۰ توسط همین اپراتور ارایه شده بود.