جامع خبر:اختتامیه سومین دوره جایزه هنر و ادب «محتشم» با حضور مدیرکل ارشاد استان تهران، مدیرعامل برج میلاد تهران، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان در برج میلاد تهران برگزار شد. به گزارش جامع خبراز برج میلاد تهران، در ابتدای این مراسم، سهیل محمودی بهعنوان مجری، گسترش […]
جامع خبر:اختتامیه سومین دوره جایزه هنر و ادب «محتشم» با حضور مدیرکل ارشاد استان تهران، مدیرعامل برج میلاد تهران، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان در برج میلاد تهران برگزار شد.
به گزارش جامع خبراز برج میلاد تهران، در ابتدای این مراسم، سهیل محمودی بهعنوان مجری، گسترش این جایزه را موجب خوشحالی دلسوزان هنر دانست و گفت: در عزاداری ماه محرم، سطح پرداختن به نوحه و گرافیک پایین است و این موضوعها باید در جمع نخبگان هنری بررسی شود تا اتفاقهای خوبی در این زمینه رخ دهد.
سپس علیرضا شریفی مدیرعامل برج میلاد تهران ضمن خوشامدگویی به هنرمندان و مسوولان هنری و فرهنگی کشور، گفت: برج میلاد تهران به مدت دو سال است که در ایام محرم و صفر ویژه برنامه ای را با عنوان خیمه ها و نجواها با هدف معرفی فرهنگ عاشورایی از نگاه هنرمندان برگزار می کند.
وی ادامه داد: همزمان با برگزاری سوگواره خیمه ها و نجواها برج میلاد تهران تعامل گسترده ای را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران داشته است و امیدواریم که این همکاری در ابعاد گسترده تر ادامه داشته باشد.
در ادامه این مراسم برزین ضرغامی – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران – نیز با بیان اینکه شعر محتشم کاشانی توانسته در هر کوی و برزن بدرخشد، گفت: امیدوارم جایزه هنر و ادبیات «محتشم» نیز چنین جایگاهی را بهدست آورد.
او همچنین اظهار کرد: یکی از سیاستهای این سوگواره این است که هر سال دستهای جدید را به گروه هنرمندان فعال در فرهنگ و هنر عاشورایی بیفزاید و قرار است در هر دوره، بخش جدیدی به جوایز این رویداد اضافه شود، همانطور که امسال بخش «آواها و نواها» در کنار دیگر بخشها قرار گرفت.
وی افزود: هنر نیازمند گفتوگو، همفکری و همنشینی است و وظیفه ما ایجاب میکند که در این زمینه فرصتآفرینی کنیم.
دیگر سخنران این مراسم، علیاصغر کاراندیش – معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ارشاد – بود که در سخنانی بیان کرد: تأثیری که یک تابلو نقاشی، یک اثر موسیقی یا یک فیلم سینمایی و نمایش و تعزیه میتواند در ترویج فرهنگ عاشورا داشته باشد، شاید بیشتر از صدها ساعت سخنرانی و جلسه باشد.
او با اشاره به آثار هنری «محتشم کاشانی» شاعر پارسیگوی سده دهم هجری قمری و ترکیببند معروف این شاعر (باز این چه شورش است که در خلق عالم است) گفت: انتخاب نام محتشم برای یک رویداد فرهنگی – هنری با مضمون عاشورا، انتخاب مناسبی است و باید به دستاندرکاران این جشنواره برای انتخاب این نام تبریک گفت. اعطای جایزه هنر و ادبیات «محتشم» میتواند نقطه عطفی برای بروز و ظهور ظرفیتها و فعالیتهای ادبی – هنری در حوزه عاشورا باشد.
کاراندیش با اشاره به اینکه اگر کار فرهنگی و هنری بهشکل دولتی اداره شود، تأثیر واقعی خود را در جامعه نمیگذارد، تأکید کرد: جایزههایی مانند محتشم بهدلیل اینکه به دولتها وابستگی ندارند، مستقل عمل میکنند و همین موضوع بزرگترین امتیاز برای این جایزه است.
قبل از اهدای جوایز، داریوش محمدخانی – عکاس – بیانیه هیئت داوران بخش هنری این رویداد را خواند و گفت: خارجیها از فرهنگ شهادت ما سخن میگویند و در این رابطه تحقیق میکنند، وظیفه ما متولیان فرهنگ این است که در این زمینه گام برداریم.
سهیل محمودی – شاعر و مجری برنامه – نیز به نیابت از داوران بخش ادبیات جایزه محتشم، اظهار کرد: شاعران در حوزه فرهنگ عاشورایی نباید صرفا به ذوق خود اکتفا کنند، بلکه باید با رجوع به فرهنگ و ادبیات گذشته، به اصل موضوع بپردازند و کارهایی را ارائه کنند که شایسته فرهنگ عاشورایی باشد.
در پایان این مراسم اسامی برگزیدگان جایزه محتشم اعلام و از برگزیدگان تقدیر شد.