جامع خبر:مدیر عامل بانک کشاورزی با یادآوری مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بخش کشاورزی از ۱۸ درصد به ۱۵ درصد گفت: با وجود این که نرخ تمام شده بانکی بیش از این مقدار است، اما شورای پول و اعتبار برای توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، نرخ سود تسهیلات […]

جامع خبر:مدیر عامل بانک کشاورزی با یادآوری مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بخش کشاورزی از ۱۸ درصد به ۱۵ درصد گفت: با وجود این که نرخ تمام شده بانکی بیش از این مقدار است، اما شورای پول و اعتبار برای توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، نرخ سود تسهیلات این بخش را به ۱۵ درصد کاهش داد.

به گزارش خبرنگار جامع خبر؛ مرتضی شهیدزاده روز یکشنبه در نشستی خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد با تشریح عملکرد این بانک در بخش کشاورزی افزود: بانک کشاورزی از طرح های بخش کشاورزی در کشت های متراکم، پرورش ماهی در قفس، استفاده از زنجیره تامین، استفاده از صنعت و تکنولوژی جدید پشتیبانی های مالی می کند تا نظر مقام معظم رهبری هرچه سریعتر اجرایی شود.

وی از پرداخت مطالبات باقی مانده گندم کاران طی دو هفته آینده خبر داد و گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۱.۱ میلیون تن گندم از کشاورزان سراسر کشور به ارزش ۱۴ هزار میلیارد تومان خریداری و تاکنون ۶ هزار میلیارد تومان آن به گندم کاران پرداخت شده است.

وی افزود: از مطالبات باقیمانده گندم کاران قرار است مبلغ ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال (۲۹۵۰ میلیارد تومان) آن از محل فروش اوراق سلف موازی و بقیه از محل فروش گندم تامین و به حساب کشاورزان واریز شود.
به گفته رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی، در سال ۹۳ حدود ۴.۸ میلیون تن گندم به ارزش ۴۰هزار میلیارد ریال (چهار هزار میلیارد تومان) و در سال ۹۴ بیش از هشت میلیون تن گندم به ارزش ۹۳ هزار میلیارد ریال (۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان) از کشاورزان خریداری شده بود، که امسال این رقم حدود دو میلیون تن بیش از پیش بینی دولت بوده است.

* اختصاص ۳۰ هزار میلیارد ریال به سرمایه بانک کشاورزی
مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین گفت: در قانون بودجه امسال ۵۰ هزار میلیارد ریال (پنج هزار میلیارد تومان) از محل کارمزدهای بانک مرکزی برای افزایش سرمایه بانک های کشاورزی، ملی و سپه پیش بینی شده است که طبق آخرین اطلاعات مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال (سه هزار میلیارد تومان) معادل ۶۰ درصد به بانک کشاورزی اختصاص دارد.
به گفته وی، دولت سال گذشته درصدد افزایش سرمایه بانک کشاورزی پنج هزار میلیارد ریال (۵۰۰ میلیارد تومان) از محل قانون بودجه سال ۱۳۹۴ بود که ۱۰۰ درصد به بانک کشاورزی تخصیص یافت که نشان از تمایل دولت برای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی بخش کشاورزی است.
وی ابراز امیدواری کرد که موضوع افزایش سرمایه بانک کشاورزی در برنامه ششم توسعه نیز مدنظر قرار گیرد.

* افزایش سالانه سرمایه بانک کشاورزی در دست پیگیری است
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: پیشنهاد بانک کشاورزی برای افزایش سرمایه هر ساله مطابق با نیاز این بانک و براساس راهبردهای بین المللی در کمیسیون کشاورزی مجلس تصویب شده و اکنون در کمسیون تلفیق برنامه ششم در دست بررسی است که در صورت تصویب نهایی، در برنامه ششم توسعه دغدغه ای برای کاهش سرمایه نخواهد داشت.

* ۸۰ درصد خسارت سال گذشته کشاورزان پرداخت شد
شهیدزاده درباره پرداخت خسارت کشاورزان از سوی این بانک گفت: سال گذشته ۸۰ درصد خسارات کشاورزان پرداخت شد و بقیه تا اول مهر ماه امسال پرداخت می شود.

* ۱۰ ماه ذخیره استراتژیک داریم
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: با توجه به رقابت تنگاتنگ در بازار بانکی کشور، توانسته ایم بیشترین منابع را جمع آوری و هزینه کنیم به طوری که در دولت یازدهم بیش از ۱۰ ماه ذخیره استراتژیک در محصولات اساسی کشاورزی داریم.
به گفته وی، این درحالیست که در دولت دهم ذخایر استراتژیک محصولات اساسی بخش کشاورزی برای کمتر از یک هفته بود.

* توسعه ۳۰۰ هکتاری کشت گلخانه ای
وی از کشت های متراکم و پرورش ماهی در قفس به عنوان شیوه های متکی بر دانش و تکنولوژی ها نوین غرب و اروپای غربی یاد کرد که اکنون در خلیج فارس و دریای عمان در دست اجراست.
شهید زاده افزود: امسال هدف گذاری ما برای کشت گلخانه ای ۱۸۰۰ هکتار است که تاکنون ۳۰۰ هکتار آن اجرایی شده است.

* تولید ۲۰ هزارتن ابزیان پرورشی تا آذرماه جاری
وی ادامه داد: قرار است تا آذر ماه امسال میزان تولید آبزیان پرورشی به ۲۰ هزار تن افزایش یابد که تاکنون ۱۰ هزارتن آن محقق شده است.

* ارایه تسهیلات به مکانیزاسیون بخش کشاورزی سقف ندارد
شهید زاده افزایش ضریب مکانیزاسیون از طریق خرید ماشین آلات کشاورزی همچون تراکتور و کمباین های نوین را مهم برشمرد و گفت: پرورش دام و طیور و آبزیان از طریق مدرنیزه کردن و تکنولوژی جدید می تواند در افزایش بهره وری موثر باشد.
وی افزود: سال گذشته هشت هزار میلیارد ریال (۸۰۰ میلیارد تومان) به این موضوع اختصاص یافت و امسال تخصیص اعتبارات به این بخش سقفی ندارد.

* اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای اصلاح الگوی مصرف آب کشاورزی
رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی از حمایت این بانک از طرح های دانش بنیان و ارتقای بهره وری آب و نهاده های تولید بخش کشاورزی و اجرای سیستم های نوین آبیاری خبرداد و گفت: دولت امسال ۵۰۰ میلیون دلار ارز از محل صندوق توسعه ملی به بانک کشاورزی اختصاص داده است.

* پرداخت تمامی سهمیه بانک کشاورزی به بنگاه های کوچک و متوسط تا ۱۵ شهریورماه
رئیس هیات مدیره بانک کشاورزی گفت: طبق گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت که در کارگروه تسهیل اقتصاد مقاومتی عضویت دارد، این بانک رتبه نخست را در اعطای اعتبارات مورد نظر به خود اختصاص داده است.
شهیدزاده افزود: از مبلغ پنج هزار میلیارد ریال سهمیه این بانک به بنگاه های کوچک و متوسط تاکنون ۷۵ درصد پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: مقرر شده تا ۱۵ شهریورماه جاری یعنی دو هفته زودتر از موعد، تعهدات خود را برای کمک به بنگاه های کوچک و متوسط عملیاتی کنیم.

* بیش از ۷۰ کارگزار با بانک های خارجی مراوده دارند
شهیدزاده درباره عملکرد این بانک پس از توافق برجام نیز اظهار داشت: بخش بین الملل بانک کشاورزی پس از برجام اقدامات بسیار گسترده ای را برای توسعه روابط کارگزاری با بانک های دیگر کشورها انجام داده است.
وی افزود: پیس از اجرای برجام بانک کشاورزی با واسطه با چهار کارگزاری ترکیه، هند و چین ارتباط داشت اما پس از برجام فعالیت های بین المللی به سرعت گرفت به طوری که با بیش از ۷۰ کارگزار در بانک های خارجی از جمله کره، ترکیه، چین و آفریقا کار می کنیم به نحوی که در بین بانک های دولتی و خصوصی بیشترین کارگزاری با بانک کشاورزی است.

* گشایش چهار میلیارد دلار ال سی در سال ۹۴
وی اضافه کرد: در سال ۹۴ حدود چهار میلیارد دلار گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) گشایش یافت که از این میزان ۷۰ درصد مربوط به نهاده های بخش کشاورزی و صنایع وابسته بوده است.