جامع خبر(جامع نیوز):مدیر عامل بانک خاورمیانه گفت که دستاوردهای برجام بی نظیر است اما بقیه کارها برای بهبود روابط پولی و بانکی در حیطه بین المللی بر عهده خودمان است. به گزارش جامع خبر؛ پرویز عقیلی کرمانی روز دوشنبه در نشست تخصصی کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی -برجام که در مرکز مطالعات وزارت امورخارجه برگزار شد، […]

جامع خبر(جامع نیوز):مدیر عامل بانک خاورمیانه گفت که دستاوردهای برجام بی نظیر است اما بقیه کارها برای بهبود روابط پولی و بانکی در حیطه بین المللی بر عهده خودمان است.

به گزارش جامع خبر؛ پرویز عقیلی کرمانی روز دوشنبه در نشست تخصصی کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی -برجام که در مرکز مطالعات وزارت امورخارجه برگزار شد، افزود: پیش از برجام تمام کارها در سیستم بانکی قطع شده بود.
وی گفت: همه پرداخت ها پیش از برجام توسط صرافی ها انجام می شد و علت این موضوع گزارشی بود که از سوی FATF (گروه ویژه اقدام مالی) صورت گرفته بود.
وی توضیح داد: این گزارش ها از نظر ریسک سرمایه گذاری و تعاملات بانکی ارزیابی می شد و نشان می داد کدام کشورها پر ریسک هستند تا کشورهای دیگر درباره ارتباط بانکی با کشورهایی که وضعیت پر ریسکی دارند، تصمیم بگیرند.
مدیر عامل بانک خاورمیانه با اشاره به گزارش ۲۶ ژوئن سال ۲۰۱۶ گروه ویژه اقدام مالی گفت: توصیه سازمان آن بود که با کره شمالی و ایران کار نکنید زیرا ریسک انها غیر قابل قبول است.
عقیلی کرمانی گفت: این سازمان یکسال به ایران فرصت داد تا در جهت زدودن پولشویی، شفافیت فعالیت های اقتصادی و کاهش فساد خود را با وضعیت بین المللی تطبیق دهد یا در راه آن گام بردارد.
وی توصیه کرد: لازم است تا ۲۶ ژوئن (۶ تیر ۱۳۹۶) تلاش کنیم که وضعیت ایران را در موضوع های یاد شده بهبود دهیم.
به گفته وی ۶۵ درصد از ارزیابی گروه ویژه اقدام مالی بر اساس تامین مالی تروریسم،۱۵درصد شفافیت صورت های مالی و ١٠ درصد جلوگیری از فساد است که دو تا پنج درصد هم مربوط به وضعیت سیاسی است.
مدیر عامل بانک خاورمیانه تاکید کرد: خودمان باید سیستم بانکی را بدرستی پیاده و اطلاع رسانی کنیم و با موسسات بین المللی متعامل شویم.
لغو تحریم های شورای امنیت سازمان ملل پس از اجرای برجام در کنار تصویب قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس موجب شد گروه اقتصادی دولت رایزنی های پیشین برای خروج نام ایران از فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی را با قوت بیشتری دنبال کند.
تیرماه گذشته این تلاش ها به ثمر نشست و این گروه برای مدت ۱۸ ماه نام ایران را از فهرست سیاه به حالت تعلیق درآورد؛ این کار موجب شد روند ارتباطات بانکی با نظام بین الملل سرعت گیرد و نگرانی طرف های مذاکره با ایران درباره ریسک پولشویی و تامین مالی تروریسم در معامله با ایران را از بین ببرد.