جامع خبر(جامع نیوز):همایش بین‌المللی ایران در گذار با هدف بررسی تحولات ایران از آستانه مشروطیت تا پایان قاجاریه با همکاری انجمن ایران‌شناسی فرانسه در ایران در دانشگاه تهران برگزار می‌شود. برگزاری همایش بین‌المللی ایران در گذاردر پی نخستین شکست‌های سنگین ایران از روسیه در جنگ‌های طولانیِ عصر فتحعلیشاهِ قاجار، اندیشه‌ی نوسازی و تأمل درباره‌ی جهانِ […]

جامع خبر(جامع نیوز):همایش بین‌المللی ایران در گذار با هدف بررسی تحولات ایران از آستانه مشروطیت تا پایان قاجاریه با همکاری انجمن ایران‌شناسی فرانسه در ایران در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
برگزاری همایش بین‌المللی ایران در گذاردر پی نخستین شکست‌های سنگین ایران از روسیه در جنگ‌های طولانیِ عصر فتحعلیشاهِ قاجار، اندیشه‌ی نوسازی و تأمل درباره‌ی جهانِ نو در ذهن نخبگان ایرانی شکل گرفت. تلاش برای آشنایی بیشتر با تمدن غربی و پیشرفت‌های شگفت‌انگیز آن، راهی نو فراروی ‌اندیشه‌گران قاجار نهاد که کمتر از نیم‌قرن پس از آن به دگروگونی ساختارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی منتهی گشت.
همایش ایران در گذار با هدف بررسی تحولات ایران از آستانه‌ی مشروطیت تا پایان قاجاریه برگزار می‌شود.
این همایش توسط دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با حمایت انجمن ایران‌شناسی فرانسه در ایران و مؤسسه نگارستان اندیشه و همراهی چند نهاد علمی و فرهنگی دیگر ازجمله پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه مورخ ۲۶ و ۲۷ آذرماه از ساعت ۹ صبح لغایت ۶ عصر در تالار استاد عباس اقبال آشتیانی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود. در این همایش، طی چهار نشست تخصصی با موضوعات: اندیشه و سیاست؛ فرهنگ و هنر؛ نگاه به ایران از بیرون؛ مفاهیم اجتماعی مجموعاً ۱۷ مقاله ارائه می‌شود. همچنین هم‌زمان با برگزاری همایش، کتاب خلاصه مقالات همایش مشتمل بر حدود یکصد چکیده مقاله به زبان‌های فارسی، فرانسه و انگلیسی منتشر خواهد شد. برخی از سخنرانان این همایش عبارتند از:

حسن حضرتی (گروه تاریخ دانشگاه تهران)
داریوش رحمانیان (گروه تاریخ دانشگاه تهران)
دنی هرمان (رئیس انجمن ایران‌شناسی فرانسه)
گودرز رشتیانی (گروه تاریخ دانشگاه تهران)
آلیسا شابلوفسکایا (دانشگاه سوربن نوول ـ پاریس۳)
علی شهیدی (گروه ایران‌شناسی دانشگاه تهران)
علی کالیراد (گروه تاریخ دانشگاه تهران)
علیرضا ملایی توانی (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
سمیه توحیدلو (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
فروغ پارسا (پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
بیانکا دافوس / دانشگاه ماربورگ آلمان
توران طولابی/ عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان
لانا راوندی ـ فدائی / عضو آکادمی علوم روسیه
شارل گارنیه / دانشگاه سوربن ـ پاریس ۴
محمد بیطرفان / دکترای تاریخ ایران
علاقه‌‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر سایت همایش به نشانی cins.ir مراجعه کنند یا با شماره‌های دبیرخانه (۶۶۴۳۵۴۱۶ و ۶۶۹۷۸۸۸۱) تماس بگیرند.