جامع خبر(جامع نیوز):رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات کشورهای موفق ، به ویژه کشور ترکیه در امر صادرات تاکید کرد .  به نقل از حاشیه صنعت ، علی نقیب ضمن تبریک ۲۹ مهر روز ملی صادرات با اشاره به تجربه موفق کشور ترکیه در بخش صادرات،رشد مستمراین کشور […]

جامع خبر(جامع نیوز):رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات کشورهای موفق ، به ویژه کشور ترکیه در امر صادرات تاکید کرد .

 به نقل از حاشیه صنعت ، علی نقیب ضمن تبریک ۲۹ مهر روز ملی صادرات با اشاره به تجربه موفق کشور ترکیه در بخش صادرات،رشد مستمراین کشور و تصاحب بازارهای کشورهای همسایه بیان داشت: ترکیه استراتژی صادرات ۲۰۲۳ خود را در سال ۲۰۰۹ تدوین نموده و بیش از تمرکز بر اهداف کوتاه مدت، بر اهداف بلندمدتی تکیه کردکه بر روی تولید و صادرات تمرکز داشته‌است
وی افزود: استراتژی صادراتی ترکیه بر پایه ارتقای تولید از بخش‌های با فناوری پایین به حوزه‌های با ارزش افزوده بالا و جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش‌های با فناوری بالا است و بر همین اساس صادرات محصولات با فناوری بالای ترکیه از ۱۵۸۳ میلیون دلار در سال ۲۰۰۹ به ۳۱۱۷ میلیون دلار در پایان ۲۰۱۹رسیده است.
نقیب تصریح کرد: می توانیم با پرهیز از خام‌فروشی و صدور کالاهای فرآوری شده ، بهره‌گیری از تجربیات کشورهای موفق ، اعتماد به بخش خصوصی تولیدگرا و صادرات ‌محور ، در جهت دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی در کشور حرکت نماییم .
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با یادآوری مزیت موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه گفت: برخی از کشورهای اطراف ما مزیت‌های صادراتی از جمله انرژی ارزان، نیروهای ماهر و متخصص و راه‌های ارتباطی زمینی و دریایی را ندارند و برای صادرات و واردات نیازمند استفاده از پتانسیل و ظرفیت ژئوپوتلیک ایران می‌باشند ، لذا ما می‌توانیم با بهره‌مندی ازمتخصصان و تربیت کارگران ماهر در کشور اشتغالزایی قابل قبولی را فراهم کنیم.
وی با اشاره به دشواری و چالش‌های پیش روی صادرکنندگان تاکید کرد: تحریم ها ، مداخلات دولتی و وضع عوارض گمرکی بالا موجب تاثیر منفی بر روند صادرات کالا و افزایش قیمت تمام شده نهایی محصول شده و در نتیجه از توان رقابتی کالا در بازارهای شدید رقابتی جهانی بکاهد .
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی ابراز امیدواری کرد : با حمایت‌های دولت در رفع مقررات زاید و دست و پا گیر داخلی از پیش پای صادرکنندگان کشور در شرایط پرفراز و نشیب کنونی، بتوانیم شرایط تولید محصولات با کیفیت داخلی و نفوذ به بازارهای منطقه‌ای را سرعت بیشتری ببخشیم .