جامع خبر:مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن از افتتاح ۹۱۰ فقره حساب صندوق پس انداز مسکن یکم دریک روز بعد از تک رقمی شدن نرخ سود این تسهیلات خبر داد و افزود: پیش از آن، میانگین افتتاح حساب روزانه ۳۸۴ فقره و در بهترین حالت، ۵۷۰ فقره در روز بود. به گزارش جامع خبر؛ […]
جامع خبر:مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن از افتتاح ۹۱۰ فقره حساب صندوق پس انداز مسکن یکم دریک روز بعد از تک رقمی شدن نرخ سود این تسهیلات خبر داد و افزود: پیش از آن، میانگین افتتاح حساب روزانه ۳۸۴ فقره و در بهترین حالت، ۵۷۰ فقره در روز بود.
به گزارش جامع خبر؛ «محمدحسن مرادی» یادآورشد: از ۱۸ خرداد سال گذشته همزمان با تاسیس صندوق پس انداز مسکن یکم تا ۲۱ شهریور امسال ۷۵ هزار و ۹۵ فقره حساب در این صندوق افتتاح شده است.
وی افزود: پس از تک رقمی شدن نرخ سود این سپرده ها و کاهش آن به ۹.۵ درصد برای مناطق شهری و هشت درصد برای بافت فرسوده، در مدت یک ماه و بازه زمانی ۱۸ مرداد تا ۱۷ شهریور، ۱۳ هزار و ۳۱۵ فقره حساب در این صندوق افتتاح شد که دو برابر میزان افتتاح حساب در نخستین ماه از تاسیس این صندوق است.
مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن با اشاره به مقایسه روند افتتاح حساب صندوق پس انداز مسکن یکم در بازه های زمانی مختلف «سال ۹۴»، «سه ماهه ابتدایی ۹۵»، «اول تیر تا هشتم شهریور۹۵» همزمان با کاهش نرخ سود به ۱۱ درصد و «دهم شهریور به بعد» همزمان با تک رقمی شدن نرخ سود گفت: با بررسی فرآیند افتتاح حساب در زمان های مختلف، میانگین افتتاح حساب روزانه صندوق پس انداز مسکن یکم تا پیش از تک رقمی شدن سود تسهیلات و با احتساب سود ۱۱ درصد با رشد ۱۳۱ درصدی از ۱۶۹ فقره به ۳۹۰ فقره افزایش یافت.
** رشد ۳۳۶ درصدی میزان افتتاح حساب با تک رقمی شدن نرخ سود
مرادی ادامه داد: از دهم شهریور امسال نیز همزمان با تک رقمی شدن نرخ سود تسیهلات، میانگین افتتاح حساب روزانه با رشد ۳۳۶ درصدی نسبت به پارسال به ۷۳۶ فقره در روز رسید.
وی درباره سهم مناطق شهری مختلف از افتتاح حساب صندوق یکم نیز گفت: پیش از کاهش تک رقمی شدن نرخ سود، میانگین افتتاح حساب روزانه به ترتیب در تهران ۱۶۰ درصد رشد، شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۱۲۵ درصد رشد و شهرهای کوچک ۱۰۳ درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه شهرهای بزرگتر استقبال بیشتری از این تسهیلات داشته اند، افزود: با تک رقمی شدن نرخ سود این تسهیلات از دهم شهریور، بیشترین استقبال به ترتیب به شهرهای کوچک با ۱۶۶ درصد رشد، شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر با ۱۵۹ درصد رشد و شهر تهران با ۱۴۴ درصد رشد اختصاص داشت که نشان می دهد کاهش نرخ سود تسهیلات به تبع کاهش نرخ سود سپرده در شهرهای کوچک، جذابیت بیشتری داشته است.
مرادی یازدهم مردادماه امسال نیز در این رابطه اعلام کرده بود همه تلاش بانک این است که رژیم پس انداز مسکن که یکی از اهداف وزارت راه و شهرسازی نیز به عنوان یک روش مطمئن تامین مالی برای تهیه مسکن است را احیا و تقویت کند.
وی افزود: روش پس انداز برای خرید مسکن یک تجربه موفق در دنیاست و در شرایط اقتصادی، پس انداز تنها راه مطمئن برای تامین مالی بخش مسکن است و از این طریق تعداد قابل توجهی از خانوارها صاحب خانه شده اند.
مرادی با اشاره به تسهیل شرایط برای دریافت تسهیلات خرید مسکن با استفاده از صندوق پس انداز مسکن یکم، گفت: با ایجاد صندوق پس انداز مسکن یکم، سقف وام مسکن اعطایی از ۲۰۰ میلیون ریالی به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریالی افزایش یافت و توانست بخش بیشتری از هزینه مسکن را نسبت به گذشته پوشش دهد.
به گفته مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن، افتتاح حساب در صندوق پس انداز مسکن یکم(تا ۱۱ مرداد) نسبت به سال گذشته به میزان ۱۱۲ درصد و نسبت به سه ماهه نخست سال جاری ۷۷ درصد رشد داشته است.
ت شکن در ادامه به عملکرد بانک مسکن در صندوق پس انداز مسکن یکم اشاره کرد و گفت: با توجه به کاهش سود تسهیلات این صندوق استقبال از افتتاح این حساب بسیار افزایش یافته است به طوری که میانگین افتتاح این حساب در سال ۱۳۹۴ حدود ۱۶۹ فقره در روز بود، اما امسال میانگین روزانه افتتاح این حساب به ۳۸۴ فقره در روز و هفته گذشته با کاهش سود تسهیلات این صندوق به ۸ و ۹.۵ درصد به ۴۶۸ فقره رسیده است.
وی با بیان اینکه افتتاح صندوق پس انداز یکم برای نخستین بار از خرداد ماه سال گذشته در شعب بانک مسکن رونمایی شد، گفت: تا چهارشنبه هفته گذشته تعداد حساب های صندوق پس انداز یکم به ۶۸ هزار و ۷۸۶ فقره رسید و در مجموع متقاضیان در این حساب ها ۱۴۲۳۵ هزار میلیارد ریال سپرده گذاری کردند.
مدیرعامل بانک مسکن نیز در نشست خبری سیزدهم شهریورماه امسال با اشاره به کاهش نرخ سود تسهیلات صندوق پس انداز یکم گفت، پیش از این نرخ سود تسهیلات این صندوق ۱۴ درصد بود، اما بانک مسکن با کاهش سود سپرده های بانکی، آن را به ۱۱ درصد کاهش داد و رییس جمهوری در هفته دولت امسال سود این تسهیلات را در بافت های فرسوده شهری هشت و سایر مناطق شهری ۹.۵ درصد اعلام کرد.
بت شکن افزود: دستورالعمل کاهش سود تسهیلات این صندوق در یک هزار و ۲۵۵ شعبه بانک مسکن در سراسر کشور اجرا شده است تا زوجین و جوانان با استفاده از این تسهیلات که قسط آن ۴۱ درصد نسبت به گذشته کاهش یافته بتوانند مسکن مورد نیاز خود را خریداری کنند.
وی گفت: با کاهش سود تسهیلات این صندوق، میزان قسط آن برای ۸۰۰ میلیون ریال تسهیلات خرید مسکن در بافت های فرسوده در تهران با سود هشت درصدی ۶ میلیون و ۸۳۰ هزار ریال(۶۸۳ هزار تومان) و با ۹.۵ درصد هفت میلیون و ۴۲۰ هزار ریال( ۷۴۲ هزار تومان) خواهد شد.
همچنین اگر زوجین از تسهیلات ۶۰۰ میلیون ریالی در شهرهای بزرگ استفاده کنند میزان قسط آن با هشت درصد سود پنج میلیون و ۱۲۰ هزار ریال(۵۱۲ هزار تومان) و در سایر بافت های شهری با ۹.۵ درصد سود به پنج میلیون و ۵۷۰ هزار ریال( ۵۵۷ هزار تومان) کاهش به صورت پلکانی یافته است.
مدیرعامل بانک مسکن یادآورشد: میزان سپرده های بانک مسکن در چهار ماه نخست سال گذشته ۴۹۶ هزار میلیارد ریال بود که با رشد ۲۳ درصدی به ۵۰۶ هزار میلیارد ریال در چهار ماه نخست امسال رسید.
به گفته وی، تسهیلات پرداختی این بانک در پنج ماه منتهی به مرداد ماه امسال برای ساخت واحدهای مسکونی در کشور براساس قراردادهای مشارکت مدنی ۹۸ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافت که از نظر تعداد واحدهای مسکونی نیز رشد ۴۹ درصدی داشته است.
مدیرعامل بانک مسکن افزود: تسهیلات پرداختی بانک مسکن برای خرید مسکن در مدت گفته شده در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۵ درصد و از نظر تعداد واحدهای مسکونی ۲۰ درصد رشد داشته است.