جامع خبر:معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه تولید محصولات پتروشیمی در سه سال گذشته فعالیت دولت یازدهم ۱۵.۵ درصد رشد داشته است، گفت: پتروشیمی کاوه به عنوان بزرگترین واحد تولید متانول جهان در سال ۱۳۹۶ و تا پایان دولت یازدهم به بهره برداری می رسد. به گزارش جامع خبر؛ مرضیه شاهدایی روز […]
جامع خبر:معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه تولید محصولات پتروشیمی در سه سال گذشته فعالیت دولت یازدهم ۱۵.۵ درصد رشد داشته است، گفت: پتروشیمی کاوه به عنوان بزرگترین واحد تولید متانول جهان در سال ۱۳۹۶ و تا پایان دولت یازدهم به بهره برداری می رسد.
به گزارش جامع خبر؛ مرضیه شاهدایی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت افزود: پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، راه های مسدود شده صادراتی باز شد.
وی افزود: در سه سال گذشته میزان صادرات پتروشیمی ۴۶ درصد و در یک سال گذشته ۱۱ درصد رشد کرده است.
**ظرفیت نصب شده
معاون وزیر نفت با بیان این که ظرفیت نصب شده تولید محصولات پتروشیمی هم اکنون به ۶۰ میلیون تن در سال رسیده است، گفت: این ظرفیت تا پنج سال آینده به ١٠٠ میلیون و تا ۱۰ سال آینده به ۱۴۰ میلیون تن خواهد رسید.
**امضای تفاهمنامه با توتال و لینده
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره همکاری و مذاکره و امضای تفاهمنامه با شرکت های خارجی گفت: شرایط صنعت پتروشیمی با دوران تحریم ها تغییر کرده است به طوری که بیشتر شرکت های بین المللی معتبر در صنعت پتروشیمی، آمادگی خود را برای حضور در این صنعت به صورت مشارکتی و سرمایه گذاری اعلام کرده اند.
شاهدایی افزود: پس از اجرا شدن برجام ۲ تفاهمنامه با شرکت های توتال و لینده امضا شده و قرار است در آینده نزدیک ۲ تفاهمنامه دیگر با سایر شرکت ها نیز امضا شود.
وی با بیان این که مدت زمان این تفاهمنامه ها ۱۲ تا ۱۴ ماه است که در نهایت به قرارداد منتهی خواهد شد، اضافه کرد: شرکت های خارجی در پساتحریم از حضور در کشور استقبال کرده و از ایران به عنوان قطب آینده صنعت پتروشیمی نام می برند.
**افزایش ۱۵.۵ درصدی تولید در دولت یازدهم
معاون وزیر نفت درباره افزایش تولید محصولات پتروشیمی، گفت: میزان افزایش تولید محصولات پتروشیمی در سه سال گذشته ۱۵.۵ درصد و در یک سال گذشته هفت درصد بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: همچنین در سه سال گذشته میزان صادرات محصولات پتروشیمی ۴۶ درصد و میزان صادرات در یک سال گذشته ۱۲ درصد بوده است.
**جزییات راه اندازی طرح های جدید صنعت پتروشیمی
وی به جزییات راه اندازی طرح های جدید صنعت پتروشیمی اشاره کرد و ادامه داد: طرح های پتروشیمی لرستان، اسید سولفوریک ارومیه، فاز ٢ کاویان، اوره و آمونیاک مرودشت، اتیلن گلایکول مروارید، تخت جمشید ماهشهر و پتروشیمی مهاباد راه اندازی شده اند. البته پنج طرح به طور رسمی راه اندازی شده، اما ۲ طرح با وجود فعالیت، هنوز به طور رسمی افتتاح نشده اند.
معاون وزیر نفت افزود: این طرح ها با هزینه دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو اجرا شده اند که با راه اندازی آنها حدود چهار میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده شده است.
وی ادامه داد: طرح هایی مانند فاز ٣ پردیس، پتروشیمی انتخاب (پلی استایرن)، فاز ١ و ٢ خط لوله اتیلن غرب، فاز ٢ پتروشیمی کارون، پتروشیمی دالاهو و پلی اتیلن کردستان نیز تا پایان امسال راه اندازی خواهند شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با راه اندازی طرح های جدید تا پایان امسال، در مجموع ۶.۵ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی اضافه می شود.
شاهدایی اضافه کرد: تعدادی طرح نیز در سال ۱۳۹۶ به بهره برداری می رسد که از جمله آنها می توان به فاز نخست پتروشیمی بوشهر، الفین ایلام، مخازن متمرکز عسلویه، متانول مرجان، پتروشیمی کاوه و پتروشیمی صدف اشاره کرد.
** نیاز به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای تکمیل ۴۰ طرح نیمه کاره
معاون وزیر نفت درباره جذب سرمایه گذاری برای تکمیل طرح های نیمه کاره پتروشیمی گفت: ۵۵ طرح نیمه کاره در صنعت پتروشیمی وجود دارد که ۱۵ واحد در امسال و سال آتی راه اندازی خواهد شد.
وی افزود: برای تکمیل ۴۰ طرح باقی مانده به ۲۰ تا ۲۲ میلیارد یورو منابع مالی نیاز است تا بتوانیم آنها را تا پنج سال آینده راه اندازی کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه منابع مالی موجود در کشور، کافی نیست، گفت: تلاش می شود با اعطای مشوق هایی، سرمایه گذاران داخلی و خارجی در صنعت پتروشیمی حضور یابند.
وی با بیان اینکه جذب سرمایه خارجی امری ضروری برای توسعه پتروشیمی است، اضافه کرد: از طریق اقدام هایی مانند تثبیت نرخ خوراک بر اساس فرمول شناور تا ۱۰ سال آینده، تلاش می شود تکلیف سرمایه گذاران مشخص شود.
معاون وزیر نفت به راه اندازی قطب های جدید پتروشیمی در کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۲ قطب ماهشهر و عسلویه در کشور وجود دارند که قرار است در سال های آتی قطب های جدیدی در منطقه پارسیان، چابهار و جاسک شکل بگیرد.
**تلاش برای یکپارچه سازی در صادرات
شاهدایی به تلاش برای یکپارچه سازی صادرات محصولات پتروشیمی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته ایران برای صادرات محصولات پتروشیمی، قیمت تعیین کرده و سیاستگذاری می کرد، اما اکنون این فرصت ها از دست رفته است.
معاون وزیر نفت افزود: پس از خصوصی سازی هر شرکت به صورت جداگانه اقدام به صادرات کرده است که در برخی موارد منجر به رقابت دربازار های جهانی و وضع قوانین ضد دامپینگ(ضدرقابت مکارانه) علیه محصولات صادراتی کشورمان شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: در طرح جدید تجمیع صادرات محصولات پتروشیمی، اجباری برای ورود همه شرکت های خصوصی وجود ندارد، اما در مجموع شرکت های مختلف از آن استقبال کرده اند.