جامع خبر:شتاب پیشرفت فناوری باعث شده تا کمپانیهای ساخت دستگاههای دیجیتالی سریعتر از هر زمان دیگری نسخهها و مدلهای جدید محصولات خود را به بازار عرضه کنند. این موضوع بیش از همه در مورد دستبندهای سلامتی سامسونگ صدق میکند، در جایی که با وجود عرضه Gear Fit در سال ۲۰۱۴ نسخه ارتقا یافتهای به نام […]
جامع خبر:شتاب پیشرفت فناوری باعث شده تا کمپانیهای ساخت دستگاههای دیجیتالی سریعتر از هر زمان دیگری نسخهها و مدلهای جدید محصولات خود را به بازار عرضه کنند. این موضوع بیش از همه در مورد دستبندهای سلامتی سامسونگ صدق میکند، در جایی که با وجود عرضه Gear Fit در سال ۲۰۱۴ نسخه ارتقا یافتهای به نام Gear Fit2 در سال ۲۰۱۶ به بازارهای جهانی آمد. نسل اول دستبندهای سلامتی سامسونگ با طراحی منحصربهفرد و نمایشگر سوپرآمولد (Super AMOLED) و خمیده از همان ابتدا توانست جا پای خود را به عنوان محصولی قابل توجه در بازار دستبندهای سلامتی باز کند ولی برای درک بهتر جاهطلبیهای این شرکت در بازار دستبندهای سلامتی بدنیست نگاهی به قابلیتها و ویژگیهای جدید دو محصول عرضه شده این شرکت یعنی Gear Fit و نسخه جدیدتر آن Gear Fit2 بیندازیم.
کوچکتر بهتر است
Gear Fit2 دو سال بعد از اولین دستبند سلامتی سامسونگ به بازار آمد و مطمئنا طی این دو سال فناوریها و قابلیتهای زیادی به دنیا معرفی شده بود که میتوانست در این دستبند سلامتی به کار بسته شود، اما برخی از تفاوتهای این دو دستبند به طراحی و تجربیات کاربران Gear Fit برمیگردد. یکی از این تجربیات نمایشگر ۱.۸ اینچی Gear Fit بود که با توجه به نامانوس بودن این اندازه برای مچ دست، طراحان Gear Fit2 را برآن داشت تا این دستبند را با نمایشگری ۱.۵ اینچی تولید کنند.
تغییرات در نمایشگر دستبند به اینجا ختم نمیشود و رزولوشن صفحه نمایش هم با بهبودی جالب توجه همراه شده. براین اساس رزولوشن نمایشگر به ۲۱۶×۴۳۲ رسیده است تا با کمک کوچکتر شدن اندازه آن تعداد پیکسلهای موجود در هر اینچ به رقم جالب توجه ۳۲۲ برسد. این عدد در نسخه قبلی تنها ۲۴۵ پیکسل در هر اینچ بود.
البته نوع و شکل نمایشگر تغییری نکرده و Gear Fitها همچنان به نمایشگر سوپرآمولد خمیده مجهز هستند.
با مقایسه شکل ظاهری این دو دستبند به زیرکی طراحان Gear Fit2 پی میبریم چرا که کوچکتر شدن نمایشگر، زیبایی و جلای خاصی به این دستبند بخشیده است. به اضافه اینکه بندهای پلاستیکی دستبند هم در مدل جدید به سیلیکون تغییر جنس داده تا در مواقعی که پیادهروی و ورزش طولانیمدت موجب عرق کردن دستها میشود چسبیدن بندها به پوست دست لحظات ناخوشایندی را برای کاربران پیش نیاورد.
مقاومتر از همیشه
مهمترین قسمتهای متحول شده Gear Fit2 را میتوان در بخشهای داخلی آن جستجو کرد. در جایی که تاییدیه IP67 نسخه اولیه Gear Fit در نسخه ۲۰۱۶ آن به IP68 تغییر نام داده است. به غیر از تفاوت رقم آخر تاییدیهها اصلیترین فرق این دو در عمق و مدت زمان مقاومت دستبند در برابر آب و گردوغبار است. براین اساس عمق یک متری ضدآب بودن دستگاه در Gear Fit به یک و نیم متر در Gear Fit2 ارتقا یافته است.
یکی دیگر از قسمتهای مهم ارتقا یافته دستبند اضافه شدن GPS به Gear Fit2 است که این دستبند را به دستگاهی مستقل از گوشیهای هوشمند تبدیل کرده است.
در همین مورد Gear Fit2 با پیشرفت قابل ملاحظهای در زمینه سازگاری با دستگاههای هوشمند مواجه شده است. به گونهای که طیف دربرگیری گوشیهای هوشمند سازگار با دستبندهای سلامتی سامسونگ از گروهی محدود به گوشیهای سامسونگ به طیف گسترده دستگاههای اندرویدی تبدیل شدهاند. در حالی که اولین Gear Fit تنها با برخی از گوشیهای سامسونگ و یکی دو مدل خاص از تبلتهای این برند سازگار میشد، اما Gear Fit2 با تغییراتی محسوس در این قسمت با تمام دستگاههایی که از اندروید ۴.۴ و بالاتر برخوردارند سازگار میشود. این موضوع ضمن برطرف کردن یکی از مهمترین نقطه ضعفهای Gear Fit، طیف گستردهای از گوشیها و تبلتهای اندرویدی را به اپلیکیشن ویژه سامسونگ یعنی S Health متصل میکند.
تعداد حسگرها و قابلیتهای جدید Gear Fit2 هم در مقایسه با نسخه قبلی با افزایش روبرو شده و تعداد حسگرهای دستبند را به ۴ حسگر رسانده است. این موضوع باعث شده تا ویژگیهای تازهتری مانند سنجش ارتفاع و شتابسنج در کنار قابلیتهای سابق Gear Fit مثل اندازهگیری ضربان قلب، ژیروسکوپ، محاسبه کالری سوزانده شده و محاسبه مسافت طی شده از Gear Fit2 یک دستبند کاربردی برای رصد سلامتی انسانها بسازد.
شبیه اما متفاوت
اولین دستبند سلامتی سامسونگ با وجود برخی از کاستیهای یاد شده اما در زمان خود به حد کافی محصول جذاب و خلاقانهای بود که حتی با وجود گذشت ۲ سال از زمان عرضه خود هنوز در برخی از قسمتهای سختافزاری نیازی به تغییر احساس نشده است. یکی از این بخشها باتری Gear Fit است که تفاوت زیادی با مدل ۲۰۱۶ آن ندارد و همانند مدل سابق خود از یک باتری لیتیوم یونی بهره میگیرد که در حالت استندبای تا ۵ روز باتری را شارژ نگه میدارد.
تغییرات سختافزاری Gear Fit2 بیشتر از هر چیز به پردازشگر دستگاه برمیگردد، جایی که سامسونگ در چرخشی جالب تصمیم گرفته تا به جای پردازندههای مبتنی بر معماری ARM از پردازنده ویژه محصولات خود یعنی اگزینوس استفاده کند.
نسخه ۲۰۱۴ دستبندهای سلامتی سامسونگ تنها با رنگ سیاه عرضه شد این موضوع در Gear Fit2 اصلاح شده و این دستبندهای سلامتی در سه رنگ آبی، صورتی و سیاه به بازار ارائه شدهاند.