جامع خبر:وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ایرانسل فرهنگ رقابت سالم را در حوزه ICT پایهگذاری کرده است گفت: اگر ایرانسل نبود مشخص نبود که امروز در صنعت مخابرات چه وضعیتی داشتیم. به گزارش جامع خبراز ایرانسل، محمود واعظی در مراسم رونمایی از پروژههای جدید ایرانسل که صبح روز شنبه ۱۰ مهر ماه […]
جامع خبر:وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ایرانسل فرهنگ رقابت سالم را در حوزه ICT پایهگذاری کرده است گفت: اگر ایرانسل نبود مشخص نبود که امروز در صنعت مخابرات چه وضعیتی داشتیم.
به گزارش جامع خبراز ایرانسل، محمود واعظی در مراسم رونمایی از پروژههای جدید ایرانسل که صبح روز شنبه ۱۰ مهر ماه با حضور معاونان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیران حوزه مخابرات از جمله علی اصغر عمیدیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، محمدجواد آذری جهرمی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، مهدی محتشمی، قائممقام وزیر ارتباطات در امور بینالملل، محمود خسروی، مدیرعامل سابق شرکت ارتباطات زیرساخت، محمد خوانساری، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران و اصحاب رسانه در ساختمان مرکزی ایرانسل برگزار شد، با بیان این که قسمت قابل توجهی از کارهایی که در ایرانسل انجام شده در خدمت گسترش شبکه ملی اطلاعات و دولت همراه است و از این بابت برای وزارت ارتباطات اهمیت بالایی دارد، افزود: باید اعلام کنم که ایرانسل و شخص مدیرعامل آن آقای دزفولی، در تمامی جلساتی که درباره شبکه ملی اطلاعات داشتیم بسیار منظم عمل کردند و طبق برنامه زمانبندی که در جلسات هفتگی روی آن توافق شده بود تمامی کارها را به موقع انجام دادند و حتی از برنامه هم جلو هستند.
واعظی با بیان اینکه همزمان با دهه فجر، فاز دوم شبکه ملی اطلاعات نیز به بهرهبرداری میرسد گفت: در کنار شبکه ملی اطلاعات ما به دنبال دولت الکترونیک و دولت همراه نیز هستیم و این کار، فعالیتی است که باید توسط اپراتورها انجام شود.
گسترش پرشتاب شبکه دیتا دلیل روی آوردن مردم به ایرانسل است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به توسعه پرشتاب شبکه ۳G و ۴G/LTE ایرانسل در سراسر ایران تاکید کرد: به دلیل گسترش پرشتاب شبکه دیتا است که مردم به ایرانسل روی میآورند. امروز دیگر کسی نمیتواند تلفن همراه داشته باشد ولی از دیتای پرسرعت آن استفاده نکند.
واعظی با اشاره به رابطه خوب ایرانسل و دانشگاهها و همچنین اهمیت ویژه جوانان در پروژه بزرگ ایرانسل گفت: در حال حاضر ایرانسل از حدود ۶۰ شرکت جوان حمایت میکند، این رویکردی است که در رابطه با توسعه زیرساختها چه در بخش موبایل و چه سایر بخشها وجود دارد و تلاشهای ما باید طوری باشد که به توسعه کسبوکار و ایجاد شغل کمک کند تا بتوانیم بازارمان را گسترده کنیم.
واعظی با تاکید بر اینکه باید یاد بگیریم وقتی که توفیقی پیدا میکنیم و در کاری موفق میشویم، به دیگران نیز کمک کنیم تا آنها هم موفق شوند، گفت: هر شرکتی که در ایران به وجود میآید مثل فرزندان ما هستند و ما باید به دنبال ایجاد شغل در این زمینه باشیم.
وی همچنین از ایرانسل، سایر اپراتورها و شرکت زیرساخت برای تلاش مجدانه در زمینه برقراری ارتباطات مراسم اربعین تشکر کرد.
واعظی: با رقابت تخریبی بین اپراتورها مخالفم
واعظی خطاب به مدیران و سهامداران ایرانسل تصریح کرد: شرکت شما شرکت بزرگی است و وظیفه شما برای اینکه این فناوری را در کشور بومی کنید و به دیگران انتقال دهید نسبت به دیگران به شدت بیشتر است. البته با شناختی که دارم میدانم که سیاست شما این است که از هر چیزی که باعث افزایش اشتغال و بومی شدن فناوری شود حمایت میکنید.
واعظی افزود: بارها گفتهام کار ایرانسل محدود به تأسیس شرکت و ارائه سرویسهایی به مشترکانش نیست. بلکه ایرانسل توانسته فرهنگی رقابتی را در حوزه ICT کشور نهادینه کند. امروز اگر ایرانسل نبود نمیدانستم در صنعت مخابرات چه وضعیتی داشتیم.
وی در عین حال تصریح کرد با این حال با رقابت تخریبی از طرف هر کسی که باشد، مخالفم.
ایرانسل نشان داد که چگونه میتوان به صورت حرفهای با یک شریک خارجی کار کرد
وزیر ارتباطات در هنگام افتتاح پروژه راهاندازی اینترنت نسل چهار ثابت (TD-LTE) ایرانسل، برای اولین بار در تمامی استانهای ایران، با اشاره به اینکه هنوز اتصال فیبرنوری به منازل و محیطهای کسبوکار به انجام نرسیده است، گفت: کاری که ایرانسل شروع کرده کار بسیار مهمی هست و راهاندازی اینترنت بیسیم پرسرعت خانگی و اداری (TD-LTE)، میتواند مقداری خلاء فیبرنوری را پر کند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که افتتاح این سرویس موجب افزایش و بهبود دسترسی به شبکه ملی اطلاعات شود.
واعظی همچنین با اشاره به مشارکت شرکت MTN در پروژه ملی ایرانسل تصریح کرد: «شما نشان دادید که چگونه میتوان به صورت حرفهای با یک شریک خارجی کار کرد.» وی همچنین از شرکت MTN به خاطر اینکه توانسته خودش را در ایران بومی کند و با شرکای خود تعامل مناسبی برقرار کند تشکر کرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه دولت نشان داده که هر کس به ایران سرمایه بیاورد، سرمایه و سودش مورد احترام است، افزود: «در وزارت ارتباطات سیاست ما این نیست که بگوییم چون یک اپراتور شریک خارجی دارد و دیگری ندارد پس بین آنها تبعیض قائل شویم. ما با همه شرکتها با هر نوع سهامداری به یک نگاه و یک رویکرد برخورد میکنیم و برای هر کاری بتوانیم برای شکوفایی و رشد ایرانسل انجام دهیم همانطور که تاکنون انجام دادهایم، از این پس هم انجام خواهیم داد.»
در ادامه و پس از افتتاح این سرویس، تست سرعت اینترنت نسل چهار ثابت در حضور خبرنگاران و حاضران در مراسم انجام شد که با دستیابی به سرعت دانلود بیش از ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه همراه بود.
راهاندازی سامانه پرداخت NFC و سیمکارتهای گردشگر و کودک و نوجوان
وزیر ارتباطات همچنین در هنگام رونمایی از سامانه پرداخت NFC ایرانسل، راهاندازی این سامانه را یک کار بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: «متاسفانه برای این کار دو سه سال تاخیر داریم که البته دلیل آن به سیستم بانکی کشور و احتیاط آنها بر میگردد.»
وی افزود: «با مذاکرات طولانی، جلسات مختلفی را برای متقاعد کردن بانک مرکزی در این رابطه داشتهایم و امیدوارم این سامانه تحولی به وجود آورد و کار مردم را در کشور تسهیل کند.»
فناوری سیمکارت NFC فراهمکننده بستری است که از طریق آن میتوان از فضای سیمکارت و بستر شبکه ارتباطی، انواع خدمات پرداخت و بانکداری همراه را ارائه کرد. این فناوری، نوعی ارتباطی رادیویی است که در فاصله کمتر از ۱۰ سانتیمتر بین دو دستگاه مجهز به ماژول NFC برقرار شده و انجام تراکنش را امکانپذیر میکند.
با داشتن سیمکارت NFC میتوان اطلاعات مربوط به انواع کارتهای بانکی را روی سیمکارت و به صورت امن ذخیره کرد و پرداختهای آنلاین را از طریق شبکه شتاب با آن انجام داد و همچنین میتوان انواع کیف پول را بر روی فضای امن سیمکارت تعریف کرد و بدین ترتیب تمامی تراکنشها و پرداختها را به صورت آفلاین و با نزدیک کردن گوشی به پذیرنده و بدون نیاز به وارد کردن رمز، به سرعت انجام داد. امری که در انجام خریدهای خرد یک مزیت به شمار میرود.
وزیر ارتباطات درباره سیمکارت گردشگر که ایرانسل از آن رونمایی کرد نیز گفت: «نمیتوانیم گردشگر را به کشور دعوت کنیم ولی به الزامات آن توجه نکنیم.»
وی افزود: «دولت برای ایجاد شغل و معرفی بیشتر ایران، گردشگری را در اولویت برنامه های خود قرار داده و باید بدانیم همان طور که ساخت هتل یک الزام است، در عین حال برقراری امکان ارتباطی برای گردشگر از بدو ورود به کشور هم مهم است.»
سیمکارت گردشگر ایرانسل سیمکارت ویژهای است که با محدودیت اعتبار یک ماهه، در مبادی ورود گردشگران به کشور توزیع و ثبتنام و فعالسازی آن با گذرنامه گردشگران انجام میشود و دارای بستههای از پیش تعریف شده است.
واعظی همچنین سیمکارت کودک و نوجوان ایرانسل را گزینه مناسبی برای والدین در راستای مدیریت استفاده فرزندانشان از تلفن همراه دانست.
از جمله ویژگیهای برنامههای کاربردی سرویس کودک و نوجوان ایرانسل میتوان امکان تعریف فهرست مجاز مخاطبان کودک به منظور برقراری تماس و ارسال و دریافت پیامک، امکان تعریف فهرست مجاز وبسایتها، امکان تعریف بازههای زمانی دلخواه برای استفاده کودک از خدمات تماس، پیامک و اینترنت همراه، امکان نظارت بر برنامههای کاربردی نصب شده بر روی گوشی تلفن همراه کودک و امکان تعریف زمانبندی استفاده از آنها، نظارت بر میزان استفاده کودک از خدمات تماس، پیامک و اینترنت همراه، مدیریت و محدودیت شمارهها برای تماسهای ورودی و خروجی، مدیریت و محدودیت در دسترسی به انواع سرویسها شامل مکالمه، پیامک، پیام چند رسانهای، اینترنت و برنامههای کاربردی و مدیریت و محدودیت بازه زمانی استفاده از این سرویسها و نیز تعریف و نصب بستههای متنوع محتوا را نام برد.
راهاندازی ۱۴هزار و پانصدمین Node باندپهن ایرانسل در شلمچه
در ادامه مراسم رونمایی از پروژههای شرکت ایرانسل، ۱۴هزار و پانصدمین Node باندپهن ایرانسل در شهر شلمچه به مناسبت همزمانی با هفته دفاع مقدس توسط علی اصغر عمیدیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راهاندازی شد.
عمیدیان خطاب به حاضران در مراسم به فعالیتهای انجام شده ظرف سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: «خود را موظف میدانم از همکاری صمیمانه تمامی همکاران شرکت ایرانسل و هماهنگیهایی که در زمینههای مختلف با صداقت و همدلی کامل برای ارائه این خدمات به مردم انجام شده است، تشکر کنم.»
وی افزود: «بحث دسترسی از دغدغههای ما در تکمیل زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات بود که به یاری خداوند با گشایشهایی که در شبکه ایرانسل انجام شده ما در پیادهسازی فاز بعدی شبکه ملی اطلاعات بهرهبرداری کامل از آن را خواهیم داشت.»
دستیابی به سرعت دانلود ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه در شبکه ۴.۵G
بخش بعدی مراسم رونمایی از پروژههای ایرانسل به تست سرعت شبکه نسل ۴.۵ در حضور خبرنگاران اختصاص داشت.
نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در این بخش از مراسم تست سرعت را با استفاده از نرمافزار Ookla انجام داد و نتیجه این تست، دستیابی به سرعت دانلود ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه بود.
جهانگرد در ادامه طی سخنانی، حضور ایرانسل در بازار مخابرات ایران را موجب شکلگیری فاز رقابت دانست و ابراز امیدواری کرد که این رقابت با افزایش کیفیت و تنوع خدمات باعث بهرهمندی بیشتر مردم شود.
وی افزود: «امیدوارم با توسعه این فعالیتها شاهد پیشرفت روزافزون کشورمان مخصوصا شرکتهای پیشرو مانند ایرانسل باشیم.»
در ادامه این مراسم مهدی محتشمی، قائممقام وزیر ارتباطات در امور بینالملل طی سخنانی گفت: بسیار خوشحالم که در این روز بزرگ در خانواده بزرگ ایرانسل در کنار شما هستم امیدوارم این کار حرفهای که ایرانسل انجام میدهد و موجب رقابت در کشور خواهد شد به موازات آن بتوانیم در راستای تولیدات داخلی و بومی کردن تکنولوژی اقدام کنیم و نیازمندی های ما هر روز کمتر شود و ظرفیت هایمان افزایش یابد.
همچنین محمود خسروی، مدیرعامل سابق شرکت ارتباطات زیرساخت و مدیر اسبق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز طی سخنانی گفت: «به عنوان کسی که از بدو تولد ایرانسل با آنها در سازمان تنظیم مقررات همکاری کردهام، رشد خوبی را که ایرانسل به آن دست یافته تبریک میگویم.»
وی افزود: «ایرانسل یک تجربه بسیار موفق در بحث سرمایهگذاری است و امروز تمام کسانی که قصد سرمایهگذاری در ایران را دارند به اتفاقی که در ام تی ان ایرانسل افتاده است نگاه میکنند و قانع میشوند که در این کشور میشود سرمایهگذاری کرد و موفق بود و کار را جلو برد.»
رحمتالله صادقیان عضو هیئت مدیره ایرانسل نیز با سپاسگزاری از حمایتهای وزارت ارتباطات و سهامداران ایرانسل اعلام کرد که توسعه زیرساخت و امور زیربنایی استراتژی مهم ایرانسل است و بر این اساس سالانه بین ۱۵۰۰ تا ۱۷۵۰ میلیارد تومان در این زمینه سرمایهگذاری میشود.
محمد خوانساری، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران نیز با اشاره به راهاندازی سرویس VoWiFi ابراز امیدواری کرد که تسهیلات بیشتری برای مردم در تمام نقاط کشور و بویژه در ایام اربعین فراهم شود.
در مراسم رونمایی از پروژههای جدید ایرانسل، ۱۴هزار و پانصدمین Node باندپهن این اپراتور در شلمچه راهاندازی شد، تجمیع فرکانس نسل ۴G+ همراه FDD برای نخستین بار در ایران و تست نسل پنجم تلفن همراه (۵G) با دستیابی به سرعت ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه انجام شد، سرویسهای تماس بر بستر نسل چهارم تلفن همراه (VoLTE) و تماس بر بستر وای فای (VoWiFi) برای نخستین بار در ایران ارایه شدند و ضمن رونمایی از نسخه ششم پروتکل اینترنت (IPv6)، سامانه پرداخت NFC و سیمکارتهای جدید ایرانسل با عنوان سیمکارتهای چندشمارهای، سیمکارت گردشگر و سیمکارت کودک رونمایی شدند.