دکتر طیب نیا وزیرامور اقتصادی و دارایی در نشست فصلی مدیران ارشد بانک مسکن از تلاش کارکنان بانک مسکن تقدیر و اقدامات این بانک در اجرای نقش خود در تامین مالی بخش مسکن در سال جاری را مثبت و مطلوب ارزیابی کرد. وی گفت:انتظارات زیادی از بانک مسکن در افزایش سهم بخش مسکن در جامعه […]

دکتر طیب نیا وزیرامور اقتصادی و دارایی در نشست فصلی مدیران ارشد بانک مسکن از تلاش کارکنان بانک مسکن تقدیر و اقدامات این بانک در اجرای نقش خود در تامین مالی بخش مسکن در سال جاری را مثبت و مطلوب ارزیابی کرد.
وی گفت:انتظارات زیادی از بانک مسکن در افزایش سهم بخش مسکن در جامعه وجود دارد.برای اینکه بانک مسکن بتواند نقش خود را به خوبی ایفا نماید در وهله اول باید بانک مسکن به طور جدی فعالیت های خود را بر بخش تخصصی خود متمرکز نماید.نکته دوم اینست که بانک مسکن باید جذابیت و تاثیرگذاری ابزارهای تامین مالی خود را گسترش دهد.نسبت تسهیلات به ارزش مسکن باید افزایش پیدا کند و از ابزارهای تامین مالی مسکن جدید به خصوص برای جوانان و اقشار کم درآمد جامعه استفاده نماید.

طیب نیا افزود:مسلما راهی نیست که بانک مسکن به تنهایی بتواند طی کند مجموعه دستگاه های دولتی،وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی،بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار خود را ملزم میدانند تا با بانک مسکن همکاری لازم را داشته باشند تا این بانک بتواند ایده های جدید خود را اجرایی نماید.
وی در ادامه به تهیه سند راهبردی بانک مسکن اشاره کرد و یاداور شد:بانک مسکن همانند مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر بانک های دولتی در حال حاضر دارای یک سند راهبردی است که شامل تعهدات وانتظارات از بانک مسکن است.این سند افق های پیش روی بانک مسکن برای ۴ سال اینده را مشخص می کند .
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این مطلب که این سند در مجمع عمومی بانک مسکن تصویب شد گفت:در این سند تکالیف روشنی برای بانک مسکن در نظر گرفته شده است بطوری که مقرر شد سهم بانک مسکن از سپرده های بانکی افزایش یابد.نقش بانک مسکن در تامین مالی بخش مسکن افزایش یابددرراستای تقویت نظارت سیستمی بر شعب بانک تصمیماتی گرفته شده است و بازرسی از راه دور به ۸۰ درصد افزایش یابد.سامانه بانکداری یکپارچه بصورت کامل محقق شود. کارایی و بهره وری خود را به گونه ای افزایش دهد که نسبت درامد عملیاتی به هزینه عملیاتی از ۱۱۸درصد فعلی به ۱۵۰درصد برسد.در خصوص مدیریت منابع و مصارف بهینه نسبت تسهیلات به سپرده را بدون احتساب مسکن مهر به ۸۷ درصد کاهش دهد.همچنین عملکرد و فعالیت کارکنان بانک باید به گونه ای باشد که همراه با رعایت کرامت مشتریان رضایتمندی انها نیز فراهم شود و تعداد مشتریان حقیقی و حقوقی حداقل ۲۰درصد افزایش پیداکنند.
وی با اشاره به این مطلب که اولویت در تهیه این سندراهبردی اینست که اهداف کمی و قابل دسترسی و تحقق باشد افزود:تنوع و تعداد وظایف ،مسوولیتها و ماموریت های بانک ها و بخصوص بانک مسکن به گونه ای است که بدون سند راهبردی موضوعات روزمره و اقتضایی مارا احاطه خواهند کرد .اگر بانک های دولتی و بانک مسکن یک برنامه راهبردی معطوف به عمل نداشته باشند مسلما دچار روزمرگی می شوند.
طیب نیا خاطرنشان ساخت:سال ۹۳ را در شرایطی اغاز کردیم که تمامی سازمان ها،شرکت ها،بانک های دولتی دارای سند راهبردی بودند و این برای اولین بار در تاریخ ایران و در وزارت امور اقتصادی و دارایی اتفاق افتاد.
وی تاکید کرد:اجرای ۳۱ مورد برنامه عملیاتی و کمی بانک مسکن باید در کانون توجه هیات مدیره مدیران،مدیران میانی قرار بگیرد.و تمامی کارکنان بانک مسکن این برنامه ها را دانسته و براساس آن فعالیت کنند.

رییس کل بانک مرکزی:
بانک مسکن بانک مستعدی است و یک تیم متخصص مدیریت آن را بر عهده دارد

در ادامه این نشست ولی ا… سیف، رییس کل بانک مرکزی نیز طی سخنانی گفت: بانک یک بنگاه اقتصادی است و کارکرد آن این است که با عرضه کالا یا خدمات به بازار، سود معقولی را نسبت به قیمت تمام شده آن کالا یا خدمت به دست آورد و نقطه مشترک همه بنگاه های اقتصادی این موضوع است.
وی افزود: بانک مسکن بانک مستعدی است و یک تیم متخصص مدیریت آن را بر عهده دارد و از کارکنان حرفه ای و اصیل برخوردار است.
سیف با اشاره به اینکه در سال های گذشته اتفاقات خاصی برای بانک مسکن ایجاد مشکل کرده است افزود:تبدیل شدن بانک مسکن به بانک عامل فعالیت های ارزی در شرایط تحریمی و همچنین متزلزل شدن ساختار اداری و انضباطی بانک به دلیل فعالیت در مسکن مهر از جمله این مشکلات است که نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.
رییس کل بانک مرکزی در ادامه اظهار داشت: بانک مسکن باید فعالیت های تخصصی خود را در بخش مسکن انجام دهد . مسکن در جامعه به قدری اهمیت دارد که بتواند به ما زمینه رشد بدهد پس بانک مسکن باید بتواند در زمینه مسکن اوج بگیرد و دستاوردهای دنیا را بررسی، شناسایی و بومی سازی کند تا بتواند در این زمینه مدعی شود و بتواند در کارهای تخصصی خود با پیشرفته ترین ها در دنیا رقابت کند و این موضوع برای کشور تبعات خوبی در پی دارد.
سیف افزود: بانک مسکن نباید هیچ گاه فراموش کند که بنگاه اقتصادی است و باید مدیریت بنگاه اقتصادی بودن خود را داشته باشد .
وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در بانک مسکن در حال انجام است ادامه داد: امیدوارم در این دوره با داشتن مدیرانی متخصص شرایط مطلوب و رو به رشدی در بانک مسکن ایجاد شود و این بانک موفقیت های بزرگتری را در آینده کسب نماید.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی:
مردم در بانک مسکن با حداقل سپرده گذاری صاحب مسکن شده اند

فتحی پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به عنوان دیگر سخنران سمینار فصلی مدیران ارشد بانک مسکن ضمن تقدیر وتشکر از مدیر عامل بانک و هیات مدیره ، از همه کارکنان که برای تهیه سرپناه برای افراد بی بضاعت تلاش می کنند قدردانی کرد .
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به سالم بودن و پایین بودن میزان مطالبات معوق بانک مسکن نسبت به سایر بانک ها افزود: مردم در بانک مسکن با حداقل سپرده گذاری صاحب مسکن شده اند .
فتحی پور در ادامه ضمن قدردانی از مدیران بانک مسکن به دلیل پرداخت تسهیلات به یک میلیون و۳۰۰ واحد مسکن مهر که مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد خاطر نشان کرد: درحال حاضر این تعداد تقسیط شده و کل آن پرداخت شده است که کار بسیار بزرگی بود و در بانک مسکن اتفاق افتاده است.
وی افزود: مجلس به خصوص کمیسیون اقتصادی در کنار بانک مسکن خواهد بود تا بحث مسکن مهر به پایان برسد.
فتحی پور با اشاره به اینکه در دولت مطرح شده که بتوانیم پولهایی با سود حدود ۱۲ تا ۱۴ درصد تصویب کنیم و برای تهیه مسکن افراد دراختیار بانک مسکن قرار دهیم افزود: با توجه به اینکه امروزه نگاه مدیر عامل بانک مسکن نگاه خدمت گذاری به اقشار کم درآمد و جوانان برای افزایش امید به زندگی می باشد همه مدیران و همه کارکنان با عشق و علاقه کار می کنند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به نقش بانک مسکن اشاره کرد وافزود : گره کار اقتصادی کشور وابسته به بخش مسکن می باشد وما نزدیک به ۳۰۰ نوع شغل در بخش مسکن داریم. شرط خروج از رکود این است که بخش مسکن در اقتصاد فعال شود که بتوانیم درچرخه اقتصاد کشور به رشد اقتصادی چشمگیری برسیم.
فتحی پور خاطر نشان کرد: بعد از انقلاب ۲۱میلیون واحد مسکونی درکشور ساخته شده است که از این تعداد به ۷میلیون واحد یعنی یک سوم واحدهای ساخته شده بانک مسکن تسهیلات پرداخت کرده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اولویت داشتن بحث افزایش سرمایه بانک های تخصصی و دولتی افزود: افزایش سرمایه بانک در بودجه سال جاری گنجانده شده است زیرا با افزایش سرمایه، شاخص کفایت سرمایه نیز که در بانک مسکن ۱۲ است باید بالای ۱۸ باشد افزایش خواهد یافت زیرا بانک مسکن یک بانک تخصصی و توسعه ای است و باید از همه بانک ها شاخص تر باشد چون کار ملی ، عمرانی وآبادانی کشور را انجام می دهد .
وی در پایان سخنان خود گفت: ما پشتیبان بانک مسکن هستیم و اجازه نخواهیم داد این بانک به هر دلیلی توسط تعدادی از افراد، ضعیف شود چون این بانک اهداف بلند مدت و کوتاه مدت بسیاری دارد و برای آنها برنامه ریزی کرده وکمیسیون اقتصادی مجلس از هرگونه پیشنهادی برای توسعه این بانک تخصصی کوتاهی نخواهد کرد.

عملکرد شش ماهه بانک مسکن از زبان مدیرعامل بانک مسکن

دکتر محمدهاشم بت شکن مدیرعامل بانک مسکن نیز در ابتدای همایش مدیران ارشد این بانک از پرداخت تعداد ۱۶۵ هزار فقره تسهیلات به مبلغ ۴۲هزار میلیارد ریال در قالب عقود مختلف به متقاضیان طی شش ماهه اول سال جاری خبر داد.
بت شکن گفت:میزان تسهیلات پرداختی بانک مسکن در پایان شهریور ماه سال جاری نسبت به پایان شهریور ماه سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است.
وی گفت: بانک مسکن در این مدت تعداد ۷۰ هزار فقره تسهیلات خرید و ساخت به مبلغ ۱۷هزار میلیارد ریال پرداخت کرده است که نسبت به پایان شهریور ماه سال گذشته ۱۱۴ درصد رشد داشته است.
بت شکن همچنین میزان تسهیلات پرداخت شده به متقاضیان را طی شش ماهه اول سال جاری در بخش جعاله تعمیر مسکن۶۴هزار فقره به مبلغ ۶هزار میلیارد ریال عنوان کرد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته از نظر تعداد ۶۵ درصد و از نظر مبلغ ۵۸درصد رشد را نشان می دهد.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین به ارایه گزارشی از فعالیت بانک مسکن در بخش مسکن مهر پرداخت و گفت:تا پایان شهریور سال جاری در بخش مسکن مهر بانک مسکن بالغ بر ۲میلیون و ۳۰۰هزار قرارداد به مبلغ ۴۷۳ هزار میلیارد ریال منعقد کرده و حدود یک میلیون و ۲۳۲ هزار واحد مسکونی به مبلغ ۲۴۵هزار میلیارد ریال فروش اقساطی کرده است.
وی افزود:مبلغ فروش اقساطی مسکن مهر در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به شش ماهه نخست سال گذشته با ۲۸درصد رشد بالغ بر ۵۰ هزارمیلیارد ریال می باشد.
بت شکن یادآور شد:بانک مسکن همزمان با اعطای این تسهیلات ،با واگذاری سهم الشرکه ناشی از مشارکت مدنی بالغ بر ۲۱۷ هزار قرارداد تسهیلات به مبلغ ۵۳هزار میلیارد ریال از رشد ۳۰درصدی در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۳۹۲ برخوردار گردید.
وی همچنین در ادامه به ارایه گزارشی از فعالیت های بانک مسکن در بخش بانکداری الکترونیک پرداخت و گفت:در این حوزه در شش ماهه سال گذشته ۸۴ درصد ازخدمات بانک به صورت غیرحضوری به مشتریان ارایه می شد که این میزان در شش ماهه ابتدای سال جاری به ۹۱درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل بانک مسکن در ادامه افزود:تعداد تراکنش های بانک در پایان شهریور ماه سال جاری با ۶۸درصد رشد نسبت به پایان شهریور ماه سال گذشته به ۱۷۵ میلیون تراکنش شتابی و غیر شتابی رسیده است.